• FB-JF
  • Instagram-JF
  • LinkedIn-JF
  • Pinterest-JF

© 2014-2019 COPYRIGHT
Justa Fotografie // Justa van Heertum Photography

KvK: 64148491  | BTW: NL164596276B01

Vakopleiding | Studiofotografie

January 24, 2016

Jeujj! Ook de tweede module is afgerond en geheel naar wens. In deze module stond leren fotograferen in een fotostudio centraal. Het eerste deel van de module zijn we de productstudio ingedoken en hebben we met de technische camera (TC) leren werken. De laatste dagen waren we met name in de portretstudio te vinden. Het werken met de diverse apparatuur en onderwerpen in deze studio's verschilt nogal ten opzichte van elkaar.

 

Packshot maken in de productstudio

Alle aandacht gaat hier naar de wijze van opstelling en verlichting van het product. Aangezien producten niet terugpraten dien jezelf alles te regiseren. Mijn product was een parfumfles. 

 

De eerste opdracht was een productfoto zoals we die allemaal kennen uit bijvoorbeeld een webshop. Zo'n productfoto heet  een 'packshot'. Het product dient hierbij volledig in beeld te zijn, waarbij alles scherp (in focus) is zonder dat het product hierbij 'plat' oogt; het mag zijn 3D-effect niet verliezen.

 

 

 

Illustratieve foto

Naast een packshot, diende we ook een sfeerbeeld van het product te maken; de foto die je terug zou kunnen zien in commercials. Ik heb mij laten inspireren door de vorm van de dop die terugkomt in de bomen op de achtergrond en de kleuren van de fles die terugkomen in de lucht. De foto heb ik genomen in Joshua Tree National park, in Califonië. Joshua Tree staat bekend om haar unieke bomen. 

 

 

Drie generaties

Het laatste onderdeel van het assessment was het maken van een drieluik. Hierbij diende we een driegeneratieportret in de vorm van een drieluik te maken met thematische aanpak. De drie foto's dienden een eenheid omtrent stijl, licht en afwerking te vormen.

 

Ik heb letterlijk gekozen voor drie generaties: dochter, moeder en oma. Drie mooie, sterke vrouwen die niet alleen op elkaar lijken maar die ook nog elke dag onderdeel van elkaars leven uitmaken. In dit drieluik portreteer ik de twee belangrijkste vrouwen in Laura's (de jongste) leven die altijd over haar schouder zullen blijven meekijken maar steeds meer op de achtergrond komen te staan.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload